Je doelgroep bereiken en beraken. Dat is waar ik je bij kan helpen. Hoe dat te doen verschilt per bedrijf. Soms moeten we bij het begin beginnen (strategie), andere keren gaat het om het optimaliseren van middelen of alleen het schrijven van (web)teksten.

Van strategie tot uitvoering

Je doelgroep (beter) bereiken, een product of dienst (her)positioneren in de markt, een professionalisatieslag maken. Allemaal ontwikkelingen waarbij een goede (marketing) communicatie strategie belangrijk is. Ik help je de juiste strategie te formuleren en die te vertalen naar communicatiemiddelen. Middelen die perfect aansluiten bij je doelstellingen, identiteit en natuurlijk budget. Uiteraard zorg ik ook voor de ontwikkeling van de communicatiemiddelen.

Voorbeelden >>

Communicatiecoach

Ben jij ‘team’ communicatie binnen je organisatie? Wil je weleens sparren met iemand met een bak aan ervaring? Even iemand vragen om je plan of tekst door te nemen? Of zie je door de bomen het bos niet meer en heb je iemand nodig om prioriteiten te stellen? Ik kan je helpen! Met bijna 20 jaar ervaring bij allerlei organisaties weet ik waar je mee te maken hebt. Met mijn kritische blik en praktische handvatten zorg ik er voor dat jij steviger in je rol komt te staan. Kun jij zo’n sparringpartner wel gebruiken?

Ja graag! >>

Website ontwikkeling

Je website is vaak een eerste kennismaking met je bedrijf. En je weet het, een eerste indruk kun je maar één keer maken. Ik help je bij het ontwikkelen van een nieuwe website en/of het optimaliseren van de bestaande website. Van strategie en het schrijven van de (SEO) teksten tot het testen van de site en het analyseren van het bezoek met Google Analytics. Bij het ontwikkelen van een nieuwe site heb ik vaak ook de rol van projectmanager. Voor design en development werk ik samen met experts.

Websites >>

Tekst schrijven

Het lijkt makkelijk, even een tekst schrijven. Toch valt het niet altijd mee. Hoe breng je je boodschap over bij de lezer en verleid je hem tot een (re)actie? Ik zorg voor pakkende teksten, die hun doel bereiken en passen bij het middel waar de tekst voor bedoeld is. Een tekst voor een magazine schrijf je immers anders dan die voor een website of (digitale) nieuwsbrief. Je kunt me ook inschakelen om bestaande teksten te redigeren. Zo wordt het een lekker leesbare tekst die zijn doel bereikt!

Teksten >>

Projectmanagement

Bepaalde projecten kunnen voor extra werkdruk zorgen. Denk aan het ontwikkelen van een nieuwe website, campagne, evenement of de introductie van een nieuw product of bedrijf. Dan is het handig als iemand de kar trekt. Ik zorg voor daadkrachtig projectmanagement. Bij aanvang van het project bepalen we gezamenlijk heldere doelen. We zoeken de juiste partijen om mee samen te werken. Tijdens het project fungeer ik al spin in het web. Ik stuur alle partijen aan, bewaak de kwaliteit, voortgang en het budget.

Projecten >>